Pagina 1 van 1

Schijfrem / klauw probleem

Geplaatst: di 29 jul 2003, 19:09
door Gast
Hey ik ben hard bezig om een nieuwe minibike te bouwen , nou heb ik een schijfrem en remklauw gekocht, de schijf heb ik al op het wiel gefixd alleen snap ik echt niet hoe nou de bedoeling is dat je de klauwe monteerd, als je kijkt naar de 2 bevestigings gaten zie je dat die ene altijd uitkomt OP de schijf zelf ... daarachter het je hooguit 1mm ruimte en je kan er dus geen bout doorheen doen ???? hoe hoort dit vast te zitten wie heeft hier een goede close up foto van ???

Afbeelding
Afbeelding

Voor meer foto's van de mini die in aanbouw is kijk hier even >> KLIKKEN

Het frame is Aluminium en weegt heeeelemaal geen drol de stand van de voorvork was iets te schuin zoals je ziet en dit is inmiddels aangepast

Geplaatst: di 29 jul 2003, 19:40
door Gast
hallo paul,

ik heb wel deze foto voor je !!!
Afbeelding

ik hoop dat je er wat aan heb !!!

dat alu frame is wel strak !!!!!

Geplaatst: di 29 jul 2003, 19:53
door Gast
jer schreef:hallo paul,

ik heb wel deze foto voor je !!!
[imghttp://members.lycos.nl/vtjer/hpbimg/ducati_right_500_5327.jpg/img]

ik hoop dat je er wat aan heb !!!

dat alu frame is wel strak !!!!!


Thnx maar dit is een andere klauw zo te zien :(

Geplaatst: di 29 jul 2003, 21:04
door rkpdude
Die remklauw moet je helemaal niet vast bouten. Hij moet namelijk kunnen bewegen om goed te kunnen vastklemmen op de schijf als je remt. De remklauw hangt dus gewoon los op twee pennen. btw, je had beter die vierkante remklauw kunnen kopen, deze ronde remblokjes slijten als een gek, en met 1 zo'n klein schijfje voor heb je trouwens maar weinig remvermogen.

Geplaatst: di 29 jul 2003, 21:22
door Gast
rkpdude schreef:Die remklauw moet je helemaal niet vast bouten. Hij moet namelijk kunnen bewegen om goed te kunnen vastklemmen op de schijf als je remt. De remklauw hangt dus gewoon los op twee pennen. btw, je had beter die vierkante remklauw kunnen kopen, deze ronde remblokjes slijten als een gek, en met 1 zo'n klein schijfje voor heb je trouwens maar weinig remvermogen.


Kan je me iets meer uitleg geven over hoe dat dan gemonteerd moet worden ?? en remt zo'n schijfje echt slecht ?? slechter dan puch trommel remmen ??

ps: You've got mail

Geplaatst: wo 30 jul 2003, 15:25
door Gast
moet je dingen aanpassen aan je naaf om die schijfjes te monteren, of is het gewoon een kwestie van remanker eruit en schijf monteren?

Geplaatst: wo 30 jul 2003, 15:40
door Gast
BEN schreef:moet je dingen aanpassen aan je naaf om die schijfjes te monteren, of is het gewoon een kwestie van remanker eruit en schijf monteren?


Het is niet een puch naaf waar ik de schijf op gemonteerd heb maar gewoon een stalen velg van een steekwagen wieltje, ik heb speciale bussen gedraaid waar de schijf op past en die bus op de velg gelast ..