Pagina 1 van 1

aankoop minibike

Geplaatst: di 21 jan 2003, 14:08
door nieuweling
ik ben van plan om een mini bike te kopen maar wou graag weten of je deze gewoon als een scooter kunt verzekeren en of het legaal is om hier mee gewoon op de openbare weg te rijden (tussen de gewone scooters en auto's)...

M,v,g,
Stijn Aarts

Geplaatst: di 21 jan 2003, 16:20
door daans
Ha,

Leuk dat je een minibike wilt kopen. Je mag er alleen niet mee op de openbare wegrijden. Dus eigenlijk alleen op een circuit of bij je achter (als dat groot genoeg is :-)

Je kan de minibike dus ook niet verzekeren, mischien wel voor op het circuit maar dat weet ik niet, mischien weet iemand anders dat ?


Daniel

Geplaatst: di 21 jan 2003, 19:47
door Gast
als je geld teveel hebt zou je hem kunnen laten keuren en dan een nederlands type goedkeuring krijgen. is alleen erg duur dit is namelijk precies hetzelfde als een bromfiets fabrikant met een nieuw model uitkomt dat moet ook eerst gekeurd worden.
met 100euro kom je er helaas niet :( anders was die van mij allang verzekerd en reed ik de hele dag op niets anders dan mijn minibike.

(gewoon zo op straat rijden gaat natuurlijk ook is alleen niet zo leuk als de politie dat ziet)

groetjes,

Bikemouse

Geplaatst: wo 22 jan 2003, 00:42
door Jeroen
ik denk dat je op een minibike (hoe goed technische staat ook is) niet snel een goedkeuring krijgt, gewoon omdat je er niet normaal op kunt zitten, ook lopen de meeste minibikes te hard of bestaan uit niet goedgekeurde onderdelen...

Geplaatst: wo 22 jan 2003, 10:20
door Gast
Dat klopt, en daarnaast ben je ook erg klein in het verkeer. Ook hebben de meeste minibikes volgens mij geen verlichting (tenminste ik niet). En zo kan je nog wel een aantal redenen opnoemen.

met een mini bike op de openbare weg nee dat kan niet

Geplaatst: do 23 jan 2003, 21:57
door wassink
het kan wel als je bij een mini bike vereniging aansluit, die hebben of wij hebben een trainings circuit waar je zondags middags mag trainen een afgesloten circuit dus.

Geplaatst: do 23 jan 2003, 22:59
door daans
Aha,

Heb je daar adres(sen) van ? Kunnen meer mensen zich daarbij aanmelden. Of een internet adres ofzo.


Daniel

trainen met de mini bike

Geplaatst: ma 27 jan 2003, 19:55
door wassink
je kunt bij slick 96 trainen, zondags s'middag kun je als je lid bent van de vereniging trainen in Hengelo (gld) van 14.00 tot 17.00 uur het is een buiten baan.
een lidmaatschap kost je 15 euro,

aanmelden via wassink38zonnet.nl of kom eens kijken, voor het adres
kun je kijken op www.hamove.nl

Geplaatst: wo 19 feb 2003, 19:45
door Gast
Je kunt ook met je puch gaan rijden op b.v. bedrijven terijnen, zoals de hanos, of op de parkeerplaats van een evenementenhal, e.d. Daar rijden wij ook altijd en er is al eens politie langs gekomen, en deden er niet moeilijk over. Dit kun je wel beter alleen op zondagen op andere tijden wanneer de winkels gesloten zijn.

Jelle

parkeerterein

Geplaatst: do 20 feb 2003, 10:10
door Gast
dat hoef je bij ons dus niet te proberen groot parkeerterein bij de hornbach word regelmatig door de politie bezocht om races en dergelijke te voorkomen

circuit is wel een goeie oplossing maar kost natuurlijk wel wat geld

industrieterrein daar ben je het goedkoopste, als je ergens connectie hebt dan heb je daar al gauw een prive circuit waar de politie niet veel van kan zeggen behalve dan 's nachts geluidsoverlast en zo